021-22388301 __021-22388302

تهران , سعادت آباد ,خیابان سرو شرقی , خیابان مجد

مرکز جراحی سعادت آباد طبقه پنجم

پروفسور مغز و اعصاب کودکان در تهران را چگونه پیدا کنیم ؟

پروفسور مغز و اعصاب کودکان در تهران را چگونه پیدا کنیم ؟

تفاوت‌های بسیاری در عملکرد بدن کودکان و بزرگسالان وجود دارد که اغلب این تفاوت‌ها در جزئیات داخلی بدن و بخصوص سیستم مغز و اعصاب است. آزمایشات بسیاری ثابت کرده‌اند که عملکرد مغز انسان در قسمت‌های مختلف آن و برای کارهای مختلف، در سنین پیش از بلوغ و پس از آن تفاوت دارد. از این رو طبابت برای کودکان به عنوان یک تخصص در رشته‌های علوم پزشکی به رسمیت شناخته می‌شود و پرداختن به رشته‌های تخصصی درباره کودکان، نیازمند سپری کردن دوره فوق تخصص است. از همین رو است که پروفسور مغز و اعصاب کودکان در تهران به عنوان یک فرد دارای فوق تخصص، باید از دانش و تخصص بسیار بالایی برخوردار باشد؛ چرا که مسیر تحصیلی او این گونه ایجاب می‌کند.

 

 

پزشکان فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان کلینیک طبیب

دکتر هانیه سادات میرزاده

دکتر هانیه سادات میرزاده

فوق تخصص داخلی مغز و اعصاب کودکان

دکتر مریم رسولی نژاد

دکتر مریم رسولی نژاد

فوق تخصص داخلی مغز و اعصاب کودکان

پروفسور مغز و اعصاب کودکان در تهران

پزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان به شخصی گفته می‌شود که توانایی تشخیص و درمان مشکلات مربوط به سیستم عصبی مرکزی و محیطی کودکان را داشته و درباره عملکرد مغز کودکان، متخصص است. پروفسور مغز و اعصاب کودکان در حقیقت مسیری متفاوت از پزشکان متخصص مغز و اعصاب را سپری کرده و مدرک تحصیلی وی، نه در درجه تخصص، بلکه فوق تخصص است. برای تبدیل شدن به یک فرد فوق تخصص کودکان، شما باید ابتدا دوره 7 ساله تحصیلی پزشکی عمومی را با موفقیت پشت سر بگذارید و پس از آن، با قبولی در آزمون ورودی تخصص اطفال، 3 الی 4 سال را به طی کردن دوره رزیدنتی اطفال سپری کنید. تا اینجا شما یک پزشک متخصص اطفال خواهید بود و می‌توانید به معاینه و درمان بیماران از سن نوزادی تا سن 18 سالگی بپردازید. در صورت علاقه، می‌توانید به ادامه تحصیل در مقطع فوق تخصص اطفال بپردازید و پس از قبولی در رشته آزمون ورودی، برای مدت 2 سال دیگر نیز به تحصیل در مقطع فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان بپردازید تا پس از پایان موفقیت آمیز تحصیل، به عنوان یک پروفسور مغز و اعصاب می‌تواند به درمان بیماری‌های عصبی و مغزی اطفال کمک کنید.

پروفسور مغز و اعصاب کودکان

یک پروفسور مغز و اعصاب کودکان می‌تواند دردهای مزمن کودکان را ریشه یابی کند، اختلالات رفتاری آن‌ها را با دلیل تشخیص دهد، مشکلاتی مانند بیش فعالی ADHD، اسکیزوفرنی ، بیماری ام اس، تشنج و صرع، افسردگی، لکنت زبان، انواع تومور مغزی و… را که در ادامه به تشریح‌شان خواهیم پرداخت درمان یا کنترل کند و در نهایت، یک پزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان مجرب می‌تواند از بروز هر گونه آسیب به دستگاه عصبی و حرکتی کودک که منجر به نقص‌های مادام‌العمر شود، جلوگیری کند.

بیماری‌های حوزه پروفسور مغز و اعصاب کودکان در تهران

تخصص مغز و اعصاب کودکان تخصصی پیچیده و بسیار دشوار است. از همین رو تعداد پزشکانی که تصمیم می‌گیرند در این حیطه فعالیت کنند نیز محدود خواهد بود. شناخت سیستم مغز و اعصاب در کودکان، به دلیل تفاوت‌هایی که با بزرگسالان دارد می‌تواند باعث خطاهایی هر چند جزئی اما عمیق و حیاتی در پزشکان شوند؛ به همین خاطر توصیه می‌شود که مشکلات عصبی کودکان را برای تشخیص و درمان دقیق، نزد پروفسور متخصص کودکان ببرید. نکته بعدی، حیطه کاری این متخصصان است. این که چه بیماری و مشکلاتی ممکن است توسط پزشکان متخصص مغز و اعصاب اطفال درمان شود؟ در اینجا قصد داریم برخی از عارضه‌های رایجی که توسط این پزشکان مورد درمان قرار می‌گیرد را به شما معرفی کنیم‌

بیماری‌های حوزه پروفسور مغز و اعصاب کودکان در تهران

تشنج و صرع

از جمله بیماری‌های رایج در کودکان که توسط متخصص مغز و اعصاب تحت معالجه قرار می‌گیرد، انواع بیماری‌های تشنج‌آور مانند صرع است که در صورت تشخیص و درمان به موقع آن، از بروز عوارض ماندگار دیگر جلوگیری خواهد شد.

دیستروفی عضلانی

دیستروفی عضلانی یا ضعف عضلانی یک بیماری مربوط به سیستم عصبی محیطی است که در صورت عارض شدن، ممکن است ضعف در حرکت، ضعف در راه رفتن و یا عدم هماهنگی اندام‌ها با یکدیگر را به همراه داشته باشد.

میگرن

با وجود آن که می‌گرن برای سنین بالاتر بسیار شایع است، اما در کودکان نیز گاهی دیده می‌شود و شیوه درمان میگرن در کودکان و بزرگسالان با یکدیگر متفاوت خواهد بود.

نوروپاتی

یکی دیگر از بیماری‌های مربوط به سیستم اعصاب محیطی، نوروپاتی است که ممکن است منجر به انواع دردهای مزمن عصبی و عضلانی شود و اسپاسم یا بی‌حسی با خود به همراه داشته باشد.

میوپاتی

زمانی که عضلات بدن عملکرد خود را از دست بدهند، عارضه میوپاتی دست داده است و دلیل این اتفاق اختلال در سیستم اعصاب محیطی است و در کودکان کمتر از بزرگسالان دیده می‌شود.

اختلالات رفتاری

بسیاری از اختلالات رفتاری مانند افسردگی حاد، عدم ارتباط با محیط پیرامون، عارضه اوتیسم، اسکیزوفرنی، بیش فعالی (ADHD) و… ریشه در اختلالات مغز و اعصاب دارند و در صورت تشخیص به موقع ممکن است که بتوان آنها را درمان یا حداقل کنترل نمود.

فلج مغزی

فلج مغزی نوعی اختلال عصبی است که در آن ارتباط مغز با عصب‌های محیطی بدن دچار اختلال شده و فرامین مغز به صورت دقیق در اندام‌ها اجرا نمی‌شود. فلج مغزی یا CP خود شامل سه نوع مختلف فلج مغزی اسپاستیک، فلج مغزی دیستونیک (آتتوئید) و فلج مغزی آتاکسیک است که هر یک علائم خاص خود را داشته و شیوه درمان آن‌ها نیز متفاوت از هم خواهد بود.

هیدروسفالی

بیماری هیدروسفالی البته عارضه‌ای است که اغلب توسط یک جراحی متخصص مغز و اعصاب کودکان باید درمان شود؛ چون در اغلب موارد، بهترین راه درمان، جراحی جمجمه است. این عارضه در ایران با نام‌هایی مانند آب آوردن مغز یا جمع شدن آب در فضای جمجمه شناخته می‌شود.

آنسفالیت و مننژیت

بیماری‌هایی مانند مننژیت و آنسفالیت از جمله بیماری‌های عفونی مربوط به سیستم مغز و اعصاب هستند که می‌توانند منجر به التهاب در آن نواحی و بروز عوارض بسیار سخت برای کودکان شوند. بدن کودکان نسبت به بدن بزرگسالان از حساسیت بیشتری در برابر عفونت برخوردار است و احتمال تاثیر این عفونت‌ها بر روی سیستم عصبی محیطی کودکان بیش از بزرگسالان است.

ضربه مغزی

هر گونه آسیب مغزی ناشی از سقوط، تصادف و یا برخورد جسم سخت به سر کودک، می‌تواند منجر به ترومای مغزی یا نخاعی شود و خون‌ریزی خارجی یا داخلی را نیز با خود به همراه داشته باشد. به دلیل حساسیت بالای موضوع، همواره بهتر است که چنین مسائلی تحت نظر یک متخصص قرار بگیرند.

دیسپراکسی

بیماری دیسپراکسی همان اختلالی است که هماهنگی اندام‌های بدن را از کودک می‌گیرد و باعث می‌شود که کودک در حرکت کردن تعادل کافی را نداشته باشد. این بیماری از جمله بیماری‌های عصبی محیطی است که تنها فقط متخصصین این حوزه می‌تواند درمان شود.

اپیلپسی

بیماری ایپلپسی عارضه‌ای است که نمود ظاهری آن عدم توانایی کودک در هجی کردن یا خواندن کلمات است و با وجود آن که اغلب اوقات خانواده‌ها این موضوع را به هوش کودک یا سیستم آموزشی نسبت می‌دهند، اما این عارضه می‌تواند ریشه در سیستم مغز و اعصاب کودک داشته باشد و با تشخیص و درمان به موقع، قابل حل باشد.

اختلالات رشد

اختلالات رشد شامل چندین عارضه مختلف با ریشه‌های مختلف و درمان‌های مختلف هستند که همگی در حیطه مغز و اعصاب قرار می‌گیرند و بسیار مهم است که به موقع تشخیص داده شوند. تشخیص به موقع اختلالات رشد در کودکان می‌تواند به درمان سریع و آسان آن‌ها نیز کمک کند و این امر میسر نخواهد شد؛ جز با چک‌آپ‌های دوره‌ای نزد پزشک اطفال.

اختلال در تکلم

خیلی از اختلالات تکلم مانند لکنت زبان و… در اطفال می‌توانند توسط پزشکان متخصص مغز و اعصاب کودکان ریشه یابی و درمان شوند. البته که روش‌هایی مانند گفتار درمانی می‌توانند در بهبود وضعیت کمک کنند؛ اما اگر ریشه عارضه تشخیص داده نشود، احتمال بازگشت وضعیت وجود خواهد داشت.

لوکومالاسی پیرامون بطنی

نرم شدن و آسیب دیدن ماده سفید مغزی را که وظیفه انتقال داده‌های عصبی از مغز به نخاع و دیگر نقاط درون مغز را به عهده دارد، لوکومالاسی پیرامون بطنی می‌گویند و در نوزادان نارس رواج بیشتری دارد و در صورت وقوع، می‌تواند عوارض جبران ناپذیر زیادی را به همراه داشته باشد.

اسکلروزیس چندگانه

این بیماری که در ایران با نام ام‌اس شناخته می‌شود، یک بیماری خودایمنی است که به دلیل حمله سیستم ایمنی به سیستم عصبی به وقوع می‌پیوندد و هنوز علت بروز آن به طور دقیق مشخص نشده است. چنانچه این عارضه برای یک کودک عارض شود، جهت جلوگیری از پیش‌روی بیماری و درگیر شدن بیشتر بدن، کودک باید تحت مداوای پزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان قرار بگیرد.

تومورهای مغزی و نخاعی

انواع تومورهای مغزی و نخاعی که ممکن است در قسمت‌های مخلتف سر یا ستون فقرات کودک رشد کنند، باید تحت مداوای پزشکان متخصص این حوزه قرار بگیرند. چنانچه بیماری کودک نیازمند جراحی باشد، در این صورت متخصص جراحی مغز و اعصاب کودک باید وارد عمل شود و به کمک متخصصین دیگر، تلاش برای نجات بیمار را آغاز کند.

انواع بیماری‌های ستون فقرات

بسیاری از بیماری‌های مربوط به ستون فقرات در کودکان مانند انواع انحراف ستون فقرات، نرم شدن استخوان، رشد خارهای استخوانی در محل، گوژپشتی و… از جمله بیماری‌هایی هستند که پزشکان ارتوپد کودکان یا پزشکان مغز و اعصاب کودکان باید آن را تشخیص داده و درمان کنند.

آزمایشاتی که پروفسور مغز و اعصاب کودکان در تهران انجام می‌دهد

یکی دیگر از راه‌های شناخت هر چه بیشتر پروفسور مغز و اعصاب کودکان در تهران، آشنایی با روش‌های کاری آن‌ها و آزمایشات و معاینات بالینی آن‌هاست. البته که بسیاری از بیماری‌های حوزه مغز و اعصاب علائمی آشکار دارند و به همین خاطر تنها با رصد علائم و انجام معاینات فیزیکی در مطب، بسیاری از بیماری‌های کودکان قابل تشخیص خواهد بود. اما تشخیص ریشه بیماری‌ها، نوع بیماری‌ها، شدت بیماری‌ها و در کل تشخیص جزئیات موجود در هر عارضه، نیازمند انجام آزمایشاتی تخصصی است که در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.‌

آزمایشاتی که پروفسور مغز و اعصاب کودکان در تهران انجام می‌دهد

الکتروانسفالوگرام (EEG)‌

الکتروانسافالوگرام یا نوار مغزی آزمایشی است که وضعیت عملکرد الکتریکی مغز را مورد بررسی قرار می‌دهد. در حقیقت این آزمایش با رصد دقیق پالس‌های الکتریکی مغز و مقایسه آن با وضعیت مشابه در حالت استاندارد، می‌تواند تمامی اختلالات احتمالی عملکرد مغز را به صورت اسکن کامل مغز و بر روی نقشه مغزی انجام دهد. از این آزمایش می توان برای بررسی تشنج و صرع و حالت‌های بحرانی دیگر استفاده کرد و همچنین به کمک این آزمایش می‌توان اطمینان یافتن که مغز کودک شما انواع فعالیت های الکتریکی مورد انتظار در سن خود را به درستی انجام می‌دهد.

تصویر برداری رزونانس مغناطیسی (MRI)‌

ام آر آی یا سی تی اسکن مغزی، یکی از انواع آزمایشات مبتنی بر تصویر برداری است که در آن، تمام ابعاد مغز به صورت سه بعدی و از جهات مختلف مورد تصویر برداری قرار می‌گیرد. در تصویربرداری‌های مغزی می‌توان عارضه‌هایی مانند تومور مغزی، سکته مغزی، عفونت، ام اس، اختلالات ژنتیکی و… را تشخیص داد.

آزمایش نمونه مایع نخاعی (LP)‌

پونکسیون کمری یا Lumbar puncture آزمایشی است که در آن پزشکان یک سوزن کوچک تو خالی را در قسمت خاصی از مهره کمری به نام فضای سابراکنوئید قرار می‌دهند تا نمونه‌ای از مایع نخاعی که مغز و نخاع شما را احاطه کرده است، بگیرند. از این روش معمولاً برای بررسی علائم عفونت یا التهابات موجود در مغز یا ستون فقرات استفاده می‌کنند.

آزمایش خون

در بسیاری از بیماری‌های مربوط به مغز و اعصاب نیز، آزمایشات خون مختلف الزامی خواهد بود. بررسی تغییرات الکترولیت خون، علائم عفونت در خون و یا آزمایشات پیچیده‌تری مانند تست‌های اختلال ژنتیکی خاص، همگی می‌توانند از طریق آزمایش خون انجام بگیرند.

جمع بندی و نتیجه گیری

شیوه عملکرد مغز و دستگاه عصبی بدن کودکان، در جزئیات دارای تفاوت‌های بسیاری با بدن یک فرد بالغ است. به همین خاطر تخصص مغز و اعصاب کودکان و تخصص مغز و اعصاب بزرگسالان با هم تفاوت دارد. یک پزشک پروفسور مغز و اعصاب کودکان در مقطع فوق تخصص خود به این سطح از تخصص می‌رسد و تخصص خود را در زمینه کودکان اخذ می‌کند. تشخیص به موقع بیماری‌های عصبی و مغزی نخاعی کودکان می‌تواند بسیاری از عوارض مادام‌العمر این عارضه‌ها را به حداقل برساند و اجازه یک زندگی عادی به کودکان را در سنین بالاتر بدهد. خوشبختانه با پیشرفت و رشد تکنولوژی و پدید آمدن ابزارها، داروها و روش‌های جدید پزشکی، بسیاری از مشکلات بیماران که ممکن بود تمام زندگی آن‌ها را هدف قرار دهد امروز قابل تشخیص و درمان شده و از این رو، یک پروفسور مغز و اعصاب کودکان در تهران می‌‌تواند منجی جان و یا منجی زندگی عادی فرزند شما باشد.

3.5/5 - (2 امتیاز)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلینیک مغز و اعصاب _ کلینیک مغز و اعصاب تهران _ بهترین کلینیک مغز و اعصاب _ کلینیک مغز و اعصاب سعادت آباد _ کلینیک مغز و اعصاب کودکان تهران _ کلینیک مغز و اعصاب غرب تهران _ متخصص مغز و اعصاب _ بهترین متخصص مغز و اعصاب در تهران _ داخلی مغز و اعصاب _ متخصص داخلی مغز و اعصاب تهران _ بهترین متخصص داخلی مغز و اعصاب تهران _ متخصص مغز و اعصاب کودکان _ کلینیک روانشناسی _ بهترین کلینیک روانشناسی تهران _ کلینیک روانشناسی تهران _ مرکز نوار عصب و عضله در تهران _ بهترین مرکز نوار عصب و عضله در تهران _ کلینیک شبانه روزی مغز و اعصاب _ متخصص مغز و اعصاب سعادت آباد _روانپزشک سعادت آباد