اگر ادعا کنیم که هیچ کدام از پزشکان به اندازه متخصصان اعصاب و روان با بیمار وقت نمیگذرانند، سخنی به گزافه نگفتهایم. اکثر پزشکان این حوزه از همصحبتی با مراجعه کنندگان لذت میبرند و در واقع شاهد مثالهایی واقعی برای این ضرب المثل معروف هستند که: «مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد! » هر مراجعه کننده داستانی مجزا دارد و این هنر پزشک است که بتواند با دقت به صحبتهای بیماران توجه کند، افراد را معاینه کند و راهکار کاربردی برای درمان یا بهبود وضعیت ارائه دهد. اگر قصد مراجعه به پزشک را دارید اما نمیدانید بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران را چگونه شناسایی کنید، ادامه مطلب را از دست ندهید.
چه زمانی باید به متخصص اعصاب و روان مراجعه کنیم؟
همه انسانها لحظاتی را در زندگی پشت سر میگذارند که عواطف و احساسات آنها برانگیخته میشود. گاهی یک اضطراب که ریشه آن مشخص نیست، وضعیت عادی زندگی را تحت تاثیر قرار میدهد و در برخی موارد فرد از اختلالات مزمن خواب رنج میبرد. اگرچه تمامی مواردی که گفته شد ممکن است ناشی از یک مشکل جسمی نیز باشند، اما تحقیقات ثابت کرده است که منشا بسیاری از بیماریهای جسمی را نیز باید در اعصاب و روان جستجو کرد. با این وجود بسیاری از افراد میترسند که روی پیشانی آنها عنوان بیمار روانی درج شود. عنوانی ترسناک که ممکن است خودش باعث اختلالات روانی بیشتر شود. با این وجود امروزه در اکثر کشورهای جهان فرهنگسازی صورت گرفته است تا افراد درباره مشکلات اعصاب و روان خود به یک متخصص مراجعه کنند و به همین دلیل قصد داریم در این مطلب به معرفی ویژگیهای بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران بپردازیم.
موارد مراجعه به متخصص اعصاب و روان
هنوز در اطراف ما و حتی در دل خانواده کوچک یا بزرگمان، افراد زیادی هستند که با مشکلات سلامت روان مواجه هستند، اما بهخاطر برچسب خوردن از طرف جامعه و یا خجالت به دنبال شیوههای درمانی نیستند. به هر حال گام اول برای دریافت خدمات تخصصی اعصاب و روان این است که بیمار درک کند اکنون به کمک و مشاورههای یک متخصص نیاز دارد. علائمی وجود دارد که نشان میدهد باید به بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران مراجعه کنید تابه دقت تحت معاینه و درمان قرار بگیرید:
- هنگامی که احساس ناتوانی در کنترل احساسات خود میکنید. باید در نظر بگیرید که همه افراد، غم، شادی، خشم، نفرت، عشق و… را تجربه میکنند. اما اگر توانایی مدیریت موثر احساسات خود را ندارید، باید با یک متخصص صحبت کنید.
- اگر مدتی است که از کیفیت خواب شما کاسته شده است، بد نیست مساله را با یک پزشک اعصاب و روان مطرح نمایید.
- چنانچه اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی دارید، احتمالا برای فرار از موقعیت و یا تجربه لذتی کذایی به این ورطه کشیده شدهاید. بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران میتواند به شما کمک کند تا از این وضعیت رها شوید.
- اگر احساس میکنید بستری از موقعیتهای مهم زندگی خود را در یک بازه زمانی کوتاه از دست دادهاید یا سطح یادگیری شما کاهش پیدا کرده است، تمرکز قبل را ندارید و یا در وضعیت افت تحصیلی گرفتار شدهاید، گفتگو درباره نگرانیها و استرس موجود با یک متخصص اعصاب و روان میتواند اوضاع را بهبود ببخشد.
- اگر ترجیحتان تنهایی و دوری از جمعهای خانوادگی یا دوستانه است، احتمالا دچار سطحی از افسردگی یا اضطراب هستید.
- چنانچه به مشکل جسمی یا بیماری دچار هستید که صحبت کردن درباره آن با دیگران برایتان دشوار است، پزشک اعصاب و روان میتواند گوش شنوایی برای درد دل شما باشد. همچنین ممکن است به خاطر سوزش سر دل، معده درد یا سردرد به پزشک عمومی مراجعه کرده باشید و او ریشه را عصبی تشخیص داده باشد. بنابراین شما را به بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران ارجاع خواهد داد.
ممکن است شما هیچ یک از موارد گفته شده را در خود سراغ نداشته باشید، اما فرزندی عبوس، کج خلق، لجباز و ترسو داشته باشید که به دنبال یک راهکار برای درمان وضعیت او هستید. متخصص اعصاب و روان در این زمینه میتواند به شما کمک کند.
بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
چنانچه علائم مراجعه به یک متخصص را درک کردید و به این سطح از آگاهی رسیدید که دریافت خدمات مربوط به سلامت روان جای خجالت و شرمندگی ندارد، اینک زمان آن رسیده است که توسط یک پزشک مجرب معاینه شوید. اما بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم:
کنجکاوی و دلسوزی
متخصص اعصاب و روان باید مانند یک کارآگاه زبده عمل کند! نباید فراموش کنیم که مراجعهکنندگان به کلینیک روانپزشکی اغلب افرادی مایوس، غمگین، افسرده و مضطرب هستند که در بسیاری از موارد مشکل برقراری ارتباط دارند و غالبا افرادی هستند که به سادگی ارتباط برقرار نمیکنند. بنابراین مهارت زیادی میطلبد که پزشک بتواند اصطلاحا از آنان حرف بکشد! زیرا بیماران یا تمایلی به بیان آنچه در درونشان اتفاق میافتد، ندارند و یا زبان گویا و شفافی برای بیان مشکلات خود ندارند. بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران باید درباره داستان هر کدام از مراجعهکنندگان کنجکاو باشد، با دقت ماجراها را پیگیری کند، به ذهن بسپارد، سوال بپرسد و نسبت به وضعیت بیمار خود دلسوز باشد.
برقراری ارتباط سازنده با بیمار
هر جلسه دیدار پزشک اعصاب و روان با بیمار بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه به طول خواهد انجامید. پزشک باید ارتباط سازندهای با مراجعهکننده برقرار کند تا جزء به جزء، موفق به تکمیل پازل داستان هر بیمار شود. هر اطلاعات جزئی میتواند در ریشهیابی مشکل و ارائه راهکار تاثیرگذار باشد. بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران نباید عجول باشد. باید به دقت گوش کند، زمان بگذارد، اطلاعات را در کنار یکدیگر قرار دهد تا متوجه شود که هر اختلال روانی از کدام قسمت سیستم عصبی برخاسته است.
بهطور کلی باید گفت همه پزشکان در هر تخصصی باید بتوانند رابطهای سازنده و منطقی با بیمار برقرار کنند. اما برای متخصص اعصاب و روان، مهارت ارتباطی بسیار مهم است. زیرا این پزشکان باید ساعات طولانی بدون قضاوت به شرح حال بیمار گوش کنند و بدون اینکه از اصطلاحات تخصصی استفاده کنند با بیمار تعامل برقرار کنند.
توانایی عدم تعمیم راهکار یکسان به بیماران مشابه
خدمتی که بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران ارائه میکند با خدمتی که یک جراح زیبایی در اختیار مراجعهکنندگان خود قرار میدهد، یکسان نیست. جراح زیبایی ممکن است از هر ۱۰ مراجعهکننده، بینی ۵ بیمار را به حالتی مشابه عمل کند، اما هر انسان، دنیایی منحصر به فرد است که نمیتوان برای دو بیمار با یک جنسیت، از یک شهر و با سن مشابه که به اختلال دو قطبی دچار هستند، نسخهای واحد پیچید. زیرا هر کدام در بستری جداگانه رشد کردهاند و الگوهای فکری و رفتاری منحصر به فرد دارند. بنابراین در رشته اعصاب و روان هرگز یک راهکار کاربردی، قابل تعمیم به طیفی از بیماران نیست و هر بیمار را باید با توجه به شرححال و سطح بیماریاش با شیوهای مجزا درمان کرد.
مدیریت احساسات
بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران باید کنترل منطقی بر احساسات خود داشته باشد. به هر حال پزشک هم یک انسان است که احساسات متفاوتی را تجربه میکند و ممکن است تحت تاثیر اتفاقات متعدد روزهای خوب یا بدی را پشت سر بگذارد. اگر پزشک در یک روز پرمشغله کاری با یک بیماری که به شدت فریاد میزند و فحاشی میکند، روبرو شود، طبیعی است که مانند دیگر انسانها در برابر این شرایط پرخاشگر شود و یا حتی بترسد. اما بهترین پزشک باید اوضاع را مدیریت کند و با درک شرایط بیمار سعی در کنترل کردن اوضاع و مهار بیمار داشته باشد.
درک صحیح از انواع بیماریها
اگرچه بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران باید طی جلسات مختلفی که با بیمار برگزار میکند ریشه مشکلات روانی را در سیستم عصبی جستجو کند، اما علاوه بر این دانش و مهارت، لازم است تا درباره انواع اختلالات اجتماعی، روانی، گفتاری و… نیز اطلاعاتی داشته باشد. هرچقدر درک پزشک از انواع بیماریها گستردهتر باشد، میتواند راهکار کاربردیتری ارائه کند.
توانایی کار کردن درست حتی با وجود فشار کاری!
کافی است با یکی از دوستانتان که به تازگی عزیزی را از دست داده است، چند دقیقه زمان بگذرانید. بعد از خداحافظی متوجه سطحی از اندوه که به شما انتقال پیدا کرده است، خواهید شد. همچنین ترس از دست دادن عزیزان به سراغتان میآید و حتی ممکن است مضطرب شوید.
بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران هم یک انسان است با عواطف و احساسات متعدد. فردی که از شروع ساعت کاری تا پایان آن مجبور است داستانهای بعضا غمانگیز و تلخ مراجعهکنندگانش را بشنود. چنین شرایطی خستهکننده خواهد بود، با این وجود پزشک باید بتواند حتی تحت فشار کاری گسترده، درست کار کند و برای هیچ کدام از مراجعهکنندگان اصطلاحا کم نگذارد.
نتیجه گیری و جمع بندی
همانطور که برای درمان سرماخوردگی به پزشک عمومی مراجعه میکنیم، اختلالات عصبی و روانی ما نیز نیاز به درمان دارند و دریافت این نوع خدمات سلامت روانی به هیچ وجه شرمآور نیست. بهترین متخصص اعصاب و روان در تهران با ذهنی باز برای روشن کردن شبهات تلاش میکند تا بتواند با رسیدن به توضیحات منطقی، شیوه درمانی مناسب و بهترین دارو را تجویز کند.