پزشکان از طریق انجام آزمایشهای متعدد قادر هستند تا تومور مغزی را تشخیص دهند. پس از تشخیص وجود این عارضه باید نوع آن بررسی شود تا با توجه به نتایج، پزشک بهترین شیوه درمانی را انتخاب کند. به علاوه جراح مغز و اعصاب باید بررسی کند که بیماری چقدر پیشروی داشته است و چه سطحی از مغز و بدن درگیر سلولهای سرطانی شدهاند. همچنین مرحله بعدی این است که پزشکان و کادر درمان باید انتخاب کنند که اکنون کدام شیوه درمانی روی بیمار پاسخ سریعتر و مفیدتری میدهد. پس از طی شدن تمام این مراحل در صورتی که نتیجه بررسیهای چندین پزشک متخصص، جراحی تومور مغزی باشد، بزرگترین دغدغه بیمار یا نزدیکان او، یافتن بهترین جراح تومور مغزی خواهد بود.
تیم جراحی مغز و اعصاب کلینیک طبیب به رهبری دکتر علیرضا طبیب خوئی در خدمت شما مراجعان گرامی میباشد
دکتر علیرضا طبیب خوئی
جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات
عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران
رتبه اول بورد جراحی مغز و اعصاب ایران
فلوشیپ و مدرس جراحی قاعده جمجمه
با سابقه بیش از هزاران جراحی تومورهای پیچیده مغز و اعصاب
رییس بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان رسول اکرم
رییس مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب طبیب
جهت اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید
021-22388301
021-22388302
021-22388303
تومور مغزی چیست ؟
تودهها، انواع گوناگونی دارند که میتوان آن را به دو دستهی تومور مغزی بدخیم و تومور مغزی خوش خیم تقسیم نمود. تودههای خوش خیم، تومورهایی هستند که میتوان آنها را برطرف نمود و به راحتی در بدن پراکنده نمیشوند. اما تومورهای بدخیم همان تومورهای سرطانی هستند.
منشا بروز تومورها یا درون مغز است یا خارج از آن. درصورتی که نقطه آغاز تومور مغزی خود مغز یا بافتهای اطراف مانند غشای مغز، عصبهای یا غدد مغزی مانند هیپوفیز یا پینهآل آغاز باشد به تومور اولیه شناخته میشود. منشا این نوع تومور میتواند سلولهای مغز، غشای اطراف مغز یا مننژ، سلولهای عصبی یا غدد باشد. این نوع تومورها میتوانند خوش خیم یا بدخیم باشند.
جراحی تومور مغزی چیست ؟
جراحی یکی از انتخابهای اولیه برای درمان تومور مغزی و نخاعی است. ازآنجاییکه سرعت رشد تومور و محل قرارگیری آن در مغز نقش تعیینکنندهای برای انجام عمل جراحی دارد، تشخیص بهموقع تومور میتواند به درمان هر چه بهتر در فرد کمک کند. قبل از انجام کارهای اولیه برای جراحی تومور مغزی دستوراتی را به شما برای تشخیص بهتر تومور میدهد. این دستورات شامل آزمایشهای بالینی و عکسبرداریهای مغزی است. در ابتدا برای اینکه شناخت بهتری نسبت به جراحی تومور مغزی داشته باشید باید بدانید که تومور مغزی چیست و چه علائم و نشانههایی دارد؟ در ادامه توضیح مختصری در ارتباط با تومور مغزی خواهیم داد
بهترین جراح تومور مغزی، چگونه این عارضه را تشخیص میدهد؟
همانطور که در مقدمه نیز به این موضوع اشاره کردیم آزمایش های متعددی هستند که میتوانند به پزشک برای تشخیص اولیه ابتلا به این بیماری و نیز در ادامه نوع بیماری و میزان پیشروی کمک کنند.
بهترین جراح تومور مغزی از طریق بررسیهای تصویربرداری میتواند متوجه شود که آیا خاستگاه این تومور در مغز است یا اینکه سلولهای سرطانی از دیگر قسمتهای بدن به مغز هجوم آوردهاند. امروزه بر هیچ کسی پوشیده نیست که مهمترین بخش درمان، تشخیص صحیح است. بنابراین پزشک باید بتواند منشا اصلی رشد تومور را به درستی پیدا کند تا در نهایت روش درمانی اصولی را به کار ببندد.
بهترین جراح تومور مغزی تهران به وسیله بررسی نتایج تصویربرداری که از داخل بدن بیمار به دست آمده است، نوع تومور را تشخیص خواهد داد. آنچه حائز اهمیت است اینکه پزشک باید در هنگام بررسی تصاویر، علائم و نشانههای بیماری، سن بیمار و وضعیت سلامت عمومی او را در نظر بگیرد و چنانچه فرد، سابقه بیماری زمینهای یا جراحی دارد، پرونده پزشکی او را به دقت بررسی کند. تومور مغزی معمولا از طریق علائمی که بیمار در خود حس میکند، تشخیص داده میشود.
بر این اساس ممکن است بیمار سردرد مزمن چندین روزه یا کاهش میدان بینایی را حس کند و به متخصص داخلی مراجعه کند. در این حالت پزشک ممکن است با آزمایش خون و بررسی به وضعیت بیمار مشکوک شود و بیمار را به متخصص مغز و اعصاب ارجاع دهد. متخصص مغز و اعصاب با توجه به تبحری که در تشخیص و درمان مشکلات مغز و سیستم عصبی مرکزی دارد، با دریافت شرح حال و انجام آزمایشات متعدد، تومور را تشخیص میدهد و چنانچه نیاز به جراحی باشد، بیمار باید به دنبال بهترین جراح تومور مغزی بگردد. زیرا اولا سرطان، شوخی بردار نیست و جای ریسک ندارد، ثانیا مغز، عضوی از بدن است که کنترل تمام اعضای دیگر در دست اوست؛ بنابراین نمیتوان ساده از کنار امراض و عوارضی که مغز به آنها دچار میشود، گذشت.
آیا همه بیماران مبتلا به تومور مغزی باید تحت جراحی قرار بگیرند؟
قطعا تا زمانی که راهی وجود داشته باشد که از طریق دارو و یا دیگر روشهای غیر جراحی بتوان تومور را مهار و یا درمان کرد، بهترین جراح تومور مغزی اصراری به انجام عمل جراحی نخواهد داشت. از طرفی باید این نکته را مد نظر قرارداد که بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار میگیرند باید از نظر فیزیکی توانمند باشند.
به عبارت دقیقتر بیمار باید بتواند فرآیند جراحی، دوران نقاهت و مدت زمان تا رسیدن به بهبودی کامل را تحمل کند و در جلسات فیزیوتراپی برای بازیابی حداکثر عملکرد، حاضر باشد. بنابراین برای افرادی که مبتلا به بیماریهای زمینهای مانند دیابت هستند، کهولت سن دارند و یا کودک هستند، پزشک معمولا ترجیح میدهد از شیوههای غیر جراحی استفاده کند.
گاهی بهترین جراح تومور مغزی از طریق تصویربرداری از مغز و روشهایی مانند MRI تشخیص میدهد که نوع تومور خوش خیم است. تومور خوش خیمی که علامتی نداشته باشد و اتفاقی کشف شده باشد، نیاز به درمان خاصی هم نخواهد داشت. پزشک در این موارد صرفا بیمار را تحت نظر قرار میدهد تا مطمئن شود که تومور در حال پیشروی نیست و یا رشد آن بسیار آهسته است.
انواع تومور مغزی
شاید برایتان جالب باشد که بگوییم امروزه بیش از ۱۳۰ نوع تومور مغزی کشف شده است که برخی از آنها نادر و برخی شایع، برخی بد خیم و برخی خوش خیم به شمار میروند. اما به طور کلی رایجترین انواع تومور مغزی را میتوان به ۴ دسته تقسیمبندی کرد:
تومور متاستاتیک
تومور متاستاتیک را باید شایعترین نوع تومور مغزی در بزرگسالان نام نهاد که از نوع ثانویه هستند، یعنی از سلولهای سرطانی که در جای دیگری از بدن تشکیل شدهاند به مغز نفوذ پیدا کردهاند.
تومور مننژیوم
این نوع تومورها در منژها تشکیل میشوند و معمولا با افزایش سن بروز و ظهور مییابند و در اکثر مواقع خوش خیم هستند. اما اگر تاثیر زیادی بر بینایی و شنوایی بگذارند، لازم است تا به وسیله بهترین جراح تومور مغزی جراحی و خارج شوند.
تومور گلیوبلاستوما
این نوع تومور مغزی سومین تومور شایع، اما کشندهترین نوع تومورهای مغزی است. نکته مهم دیگر اینکه این تومور از انواع اولیه است، به این معنا که در خود مغز شکل میگیرد. وقتی بیمار به گلیوبلاستوما دچار باشد پزشک پس از تشخیص از انواع شیوههای درمانی برای مهار و درمان استفاده خواهد کرد؛ از شیمی درمانی و پرتو درمانی گرفته تا جراحی تومور مغزی.
تومور آستروسیتوما
این تومور نیز از انواع اولیه است که در خود مغز رشد میکند. سرعت رشد این تومور بدخیم متغیر است، گاهی به سرعت رشد میکند و گاهی به کندی. این نوع تومور مغزی را هم باید با شیمی درمانی، پرتو درمانی یا جراحی از بین برد. بهطور کلی برای از بن بردن دائمی تومورهای اولیه دردسر ساز راهی جز جراحی وجود ندارد.
چرا انتخاب بهترین جراح تومور مغزی بسیار مهم است؟
اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به تومور مغزی دچار هستید و با دقت و وسواس به دنبال بهترین جراح تومور مغزی میگردید، به شما حق میدهیم. مغز پیچیدهترین و مهمترین قسمت بدن شماست که تمامی عملکردهای فیزیکی و ذهنی شما را کنترل و مدیریت میکند. وقتی مغز به هر علتی دچار مشکل شود، کل بدن تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و زندگی بیمار تحت شعاع قرار میگیرد.
در این وضعیت بیمار حق دارد که سراغ پزشکان ماهر و با تجربهای برود که صدها جراحی موفق در کارنامه دارند، اما نباید فراموش کرد که سرطان بیماری پیش روندهای است که حتی یک روز هم در روند بیماری، ۲۴ ساعت سرنوشتساز است. بنابراین آنچه اهمیت بسبار زیادی پیدا میکند، یافتن بهترین جراح تومور مغزی در سریعترین زمان ممکن است. اما بهترین جراح را چگونه باید شناسایی کرد؟ در ادامه مقاله به این سوال پاسخ دادهایم و به این موضوع پرداختهایم.
بهترین جراح تومور مغزی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
از آنجایی که یک روز و یک ساعت هم برای بیمارانی که با حمله سلولهای سرطانی مواجه شدهاند، بسیار حیاتی است، ویژگیهایی که باید بهترین جراح تومور مغزی داشته باشد را در ادامه مطلب آوردهایم تا با در نظر گرفتن آنها بتوانید در سریعترین زمان ممکن، بهترین پزشک را شناسایی کنید.
دانش، مهارت و تجربه
تخصص مغز و اعصاب، یکی از وسیعترین رشتههای پزشکی است که زیر شاخههای فراوانی دارد. ممکن است یک جراح در برداشتن تومورهایی که در قسمت انتهایی نخاع رشد کردهاند، مهارت داشته باشد و دیگری در جراحی تومورهای میان جمجمه. شما باید تحقیق کنید و مطمئن شوید که جراح مغز و اعصاب شما در درمان مورد خاص شما تخصص دارد. در غیر این صورت ممکن است نتیجه درمانی حاصل نشود. همه پزشکان مغز و اعصاب در رشتهای واحد تحصیل کردهاند، اما همانطور که گفتیم این تخصص شاخههای فرعی زیادی دارد. به این موضوع مهارت پزشک در جراحی موارد خاص را هم اضافه کنید. مثال ساده اینکه پزشکان زیادی هستند که در شهر شما جراحی بینی انجام میدهند. اما برخی از آنها به جراحی بینی استخوانی و برخی دیگر به جراحی بینی گوشتی شهرت دارند، زیرا مهارتشان در این بخش است. بهترین جراح تومور مغزی هم باید دانش، مهارت و تجربه کافی در زمینه بیماری شما را داشته باشد.
اخلاق و صداقت
وقتی فرد دچار بیماری میشود که طول درمان درازمدت دارد، هیچ کس به اندازه پزشک واقف به احوالات او نیست. با توجه به نوع بیماری، فرد به صورت ماهانه یا هفتگی، چندین بار پزشک را ملاقات میکند، شرح حال میدهد، نگرانیهای خود را با او مطرح میکند و انتظار دارد پزشک توصیف دقیقی از روند بیماری به او ارائه کند.
در چنین شرایطی اولا پزشک باید شرایطی فراهم کند که بیمار با او راحت باشد و مشکلاتش را مطرح کند و ثانیا ضمن اینکه واقعیت را به بیمار میگوید به او دلگرمی بدهد. این کار، اصلا آسان نیست، اما بهترین جراح تومور مغزی باید بتواند از عهده آن بر بیاید. یعنی هم با دقت و حوصله پای حرفهای بیمار بنشیند، هم از پیشروی بیماری و خطرات احتمالی بگوید و هم شرایطی را فراهم بیاورد که بیمار سطح امید به زندگی خود را از دست ندهد.
خارجیها معتقد هستند که بهترین جراح مغز باید هم سخنران خوبی باشد و هم شنونده خوبی. یعنی هم خطرات جراحی را طوری که برای بیمار قابل فهم باشد بیان کند و هم نگرانیهای او را بشنود و ارتباط سازندهای با بیمار برقرار کند.
کارنامه درخشان
همه ما برای اینکه ماشین خود را نزد یک تعمیرکار جدید ببریم بارها پرس و جو میکنیم، بنابراین منطقی است که شما جویای سابقه و کارنامه پزشکی باشید که قرار است مهمترین عضو از بدن شما را جراحی کند. پیشنهاد میکنیم با خود پزشکان قرار ملاقات بگذارید و درباره تعداد جراحیهای موفقشان از آنها سوال کنید. به این فکر نکنید که این کار خجالتآور است یا ممکن است پزشک ناراحت شود. بهترین جراح تومور مغزی با توجه به اخلاق و صداقتی که دارد، باید بتواند شما را با سابقه درخشانش اقناع کند و شک و تردید را از ذهن و دلتان دور کند.
تعامل با پزشکان ماهر
چنانچه ریشه تومور مغزی شما در جای دیگری غیر از مغز باشد، ممکن است در طول دوره درمان لازم باشد تا همزمان تحت نظر دیگر پزشکان نیز قرار بگیرید. در چنین وضعیتی پزشک مغز و اعصاب شما میتواند بهترین راهنما برای شما جهت مراجعه به دیگر پزشکان باشد. تیمی متشکل از بهترین پزشکان در حوزهها و تخصصهای متعدد میتوانند در کنار هم شما را به رسیدن به سلامت کامل یاری دهند. بنابراین بهترین جراح تومور مغزی باید تعامل سازندهای با دیگر پزشکان ماهر در دیگر تخصصها داشته باشد.
درک شرایط متفاوت هر بیمار
اجازه بدهید یک بار دیگر با مثالی از پزشکان زیبایی، موضوع را سادهسازی کنیم. آیا جراح زیبایی که تمام بینیها را به یک شیوه عمل میکند، پزشک ماهری است؟! بدون اینکه فرم چهره یا نوع بینی را در نظر بگیرد؟! پاسخ مشخص است. جراح مغز و اعصاب نیز باید در نظر بگیرد که هر بیمار از نظر روحی و رفتاری، انسانی متفاوت است. بنابراین شیوه ارتباطی با هر بیمار مجزاست و طریقه بیان حقیقت از روند بیماری، برای فردی با فرد دیگر متفاوت است. بهترین جراح تومور مغزی همه این موارد را در نظر میگیرد.
توانایی تشخیص و حل مساله
اگرچه متخصص مغز و اعصاب نتیجه نهایی درباره سطح بیماری فرد را از آزمایشات و تصاویر دریافت میکند، اما بهترین جراح به محض دریافت شرح حال بیمار، تشخیص اولیه صحیح به ذهنش میرسد. همچنین گاهی جراحی خوب پیش نمیرود و ممکن است اتفاقات غیر قابل پیش بینی رخ دهد. اما بهترین جراح باید قدرت تشخیص و حل مساله داشته باشد و بتواند در مواقع لازم اقدامات مقتضی را انجام دهد.
تحصیل مداوم
تخصص جراحی مغز و اعصاب یک رشته پویا است، به این معنی که مدام به روز میشود. همزمان با تحقیقات جدید، تکنیک جراحی، روش درمانی و حتی نوع تشخیص به روز شده است. بهترین جراح تومور مغزی باید از جدیدترین تکنیکهای جراحی روز دنیا مطلع باشد، اطلاعات بهروز داشته باشد و به بهترین شکلی که ممکن است شما را جراحی کند.
نتیجه گیری و جمع بندی
جستجوی بهترین برنامه درمانی برای بازیابی سلامتی و نیز پیدا کردن بهترین جراح تومور مغزی، قطعا بسیار چالش برانگیز است. زیرا از طرفی دلهره سلامتی وجود دارد و از طرف دیگر از دست دادن زمان به صلاح نیست. اما با در نظر گرفتن مواردی که در این مقاله گفته شد، میتوانید بهترین جراح را در اسرع وقت پیدا کنید و تحت یک جراحی ایمن و موثر قرار بگیرید.