021-22388301 __021-22388302

تهران , سعادت آباد ,خیابان سرو شرقی , خیابان مجد

مرکز جراحی سعادت آباد طبقه پنجم

درمان گردن درد ناشی از دیسک گردن با طب فیزیکی

درمان گردن درد ناشی از دیسک گردن با طب فیزیکی

آیا می‌دانستید مشکلات مربوط به کمر و ستون فقرات ممکن است منجر به گردن دردهای شدید شود. همچنین نحوه نشستن هنگام کار، برخاستن، خوابیدن و… نیز بر روی وضعیت سلامت ستون فقرات و گردن شما تاثیرگذار خواهد بود. یکی از مهمترین دلایل ایجاد درد در این ناحیه ناشی از وجود دیسک گردن بوده که برای درمان آن باید به کلینیک ستون فقرات و جراح مغز و اعصاب مراجعه کنیم. در نهایت نیز پزشک متخصص با تشخیص مشکل از روش‌های مختلفی مانند متخصص طب فیزیکی برای بهبود وضعیت بیمار و درمان گردن درد استفاده می‌کند.

دیسک گردن چگونه ایجاد می‌شود؟

هر گونه فشار و ساییدگی در ناحیه ستون فقرات که تا ناحیه گردن امتداد دارد، باعث ایجاد دیسک گردن می‌شود. مهره‌های موجود در این ناحیه از ستون فقرات از قسمت سر و گردن محافظت می‌کنند. اگر این مهره‌ها مورد فرسایش و ساییدگی قرار بگیرند، شخص به درمان گردن درد ناشی از دیسک نیاز پیدا می‌کند.

دیسک گردن چگونه ایجاد می‌شود؟

بین مهره‌های گردنی دیسک‌هایی وجود دارد که از ساییده شدن فاصله بین مهره‌ها جلوگیری می‌کند. اگر به هر دلیلی دیسک‌ها مورد فشار و آسیب قرار بگیرند، امکان بیرون‌زدگی یا در اصطلاح پاره شدن آن وجود دارد. در حوزه پزشکی به این وضعیت مشکل دیسک گردن گفته می‌شود.

چه عواملی باعث گردن درد می‌شود؟

کشیدگی در ماهیچه

یکی از نکاتی که باید برای محافظت از سر و گردن به آن توجه داشته باشیم، نحوه بلند کردن وسیله یا اجسام از روی زمین است. بهترین روش برای بلند کردن اجسام سنگین از روی زمین، خم کردن زانوها و برداشتن جسم است. رعایت کردن اصول نشستن پشت میز کار، خوابیدن، بلند کردن اجسام و… از بروز مواردی مانند کشیدگی ماهیچه‌ها جلوگیری کرده و در نهایت شما مجبور به درمان گردن درد نخواهید بود.

گردن درد

آسیب‌های ورزشی

ورزشکاران در تمرینات ورزشی سنگین، همیشه در معرض خطر هستند. به همین جهت باید با ایمنی بیشتری به تمرین بپردازند. آسیب‌هایی که در ورزش‌های سخت به بدن وارد می‌شود، امکان فشار، ضربه و کشیدگی در ناحیه گردن را افزایش داده و منجر به دیسک گردن می‌شود.

عارضه تورتیکولی

یکی دیگر از عواملی که باعث دیسک یا گردن درد می‌شود، کج بودن گردن یا تورتیکولی است. علت اصلی این مشکل، عوارض یک نوع بیماری است که منجر به درد در این ناحیه می‌شود. در این عارضه ماهیچه‌های یک سمت گردن منقبض و کوتاه شده و در نتیجه گردن به آن جهت کج می‌شود.

آرتریت گردن

بین دیسک‌های نخاع و ستون فقرات مایعی ژلی وجود دارد که در بروز آرتریت گردن این مایع از بین می‌رود. با خارج شدن این مایع چیزی برای محافظت از فضای بین مهره‌ها وجود نداشته و شخص به آرتریت گردن مبتلا می‌شود. آرتریت در ناحیه گردن دردهایی مزمن ایجاد می‌کند.

تنگی کانال نخاع و فتق دیسک

یکی دیگر از علت‌های درد گردن، تنگ شدن کانال نخاع گردن بوده که به ماهیچه‌های اطراف آن فشار وارد می‌کند. همچنین بیرون‌زدگی دیسک که به آن پارگی یا فتق نیز گفته می‌شود در ناحیه گردن درد ایجاد می‌کند.

نشانه‌های دیسک گردن

برای درمان گردن درد باید به علائمی که نشانه‌هایی از دیسک گردن هستند، توجه داشته باشیم. با مشاهده علائم و مراجعه به پزشک متخصص، علت اصلی مشکل به وجود آمده تشخیص داده می‌شود. درد دیسک گردن معمولا از قسمت گردن و بازو شروع می‌شود و با علائم دیگری مانند ضعف عضلانی، بی‌حسی، گزگز یا سوزن سوزن شدن همراه است.

اگر مشکل شما در ناحیه گردن جدی‌تر باشد، درد شدید شده و تا کمر ادامه پیدا خواهد کرد. هر زمان دردهایی در ناحیه گردن، بازو و کمر احساس کرده و تکرار این دردها به دفعات ادامه پیدا کرد، مراجعه به پزشک متخصص را جدی بگیرید. برای درمان گردن درد ناشی از دیسک باید در اولین فرصت برای تشخیص و درمان اقدام کرد.

علائم اصلی دیسک گردن

مهمترین علامت در تشخیص دیسک، شروع درد در ناحیه گردن، کتف و شانه است. در ادامه به علائم دیگری که ما را متوجه مشکلی در قسمت گردن و ستون فقرات می‌کند، اشاره خواهیم داشت:

  • احساس سوزش در ناحیه کتف و گردن
  • تحریک‌پذیری گردن با هر حرکت سر
  • احساس درد در قسمت پشت سر
  • گرفتگی عضلانی
  • خشک شدن ماهیچه‌های گردن
  • سردردهای شدید

درمان گردن درد با طب فیزیکی

یکی از بهترین روش‌های درمان گردن درد، طب فیزیکی است. طب فیزیکی زمانی به بیماران توصیه می‌شود که استفاده از دارو یا روش‌های درمان خانگی بر روی آن‌ها جواب مثبت نداده است. در طب فیزیکی از روش‌های مختلفی مانند تمرینات ورزشی، لیزر و دیگر تکنیک‌های فیزیوتراپی استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که پیش از انجام طب فیزیکی باید عکسی از ناحیه آسیب دیده به روش‌های سی تی اسکن یا ام آر آی MRI انجام شود.

در حالت کلی پزشکان برای درمان گردن درد و ثابت نگه داشتن حالت گردن به بیماران گردنبندهای طبی یا بریس را توصیه می‌کنند. این گردنبندهای طبی به دور گردن بسته شده و آن را در بهترین حالت خود ثابت نگه می‌دارند. استفاده منظم از بریس تحت نظر پزشک متخصص در کاهش درد گردن تاثیر مثبتی خواهد داشت. در قدم بعدی با تجویز داروهای مسکن و ضدالتهاب به روند بهبود بیمار کمک می‌شود.

روش‌های درمانی در طب فیزیکی

یکی از روش‌های درمان گردن درد، حرکات اصلاحی است که باید به کمک دست‌های درمانگری حرفه‌ای انجام شود. در این روش شخص متخصص، گردن را در وضعیت‌های به خصوصی قرار داده و بر روی آن حرکات درمانی توسط دست انجام می‌دهد.

روش‌های درمانی در طب فیزیکی

یکی دیگر از روش‌های درمان گردن درد، طب سوزنی است. در این روش نقاط درد مشخص شده و سوزن‌هایی مخصوص بر روی پوست قرار می‌گیرد. طب سوزنی به ترشح هورمون‌ها کمک کرده و باعث کاهش دردهای ناحیه گردن می‌شود. معمولا پس از انجام طب سوزنی در چند جلسه، درد ناشی از دیسک گردن کاهش پیدا می‌کند.

روش کشش گردن

یکی دیگر از روش‌های طب فیزیکی در درمان گردن درد، کشش گردن یا ترکشن است. در این روش سر و گردن بر روی دستگاهی قرار گرفته و مورد کشش قرار می‌گیرد. کشش سر و گردن باعث می‌شود تا ماهیچه‌ها تحریک شده و به کاهش درد کمک می‌کند.

درمان توسط لیزر

استفاده از لیزر در درمان گردن درد، روشی جدید است که بر روی کاهش درد در این ناحیه تاثیر قابل توجهی داشته است. از لیزر درمانی برای کاهش دردهای عضلانی و همچنین دردهای ناحیه گردن مانند دیسک استفاده می‌شود. درمان گردن درد به کمک لیزر باید توسط پزشک متخصص تجویز شود.

تحریک عصب

برای درمان گردن درد می‌توانیم از تحریک عصب‌های ناحیه مورد نظر برای بهبودی استفاده کنیم. تحریک الکتریکی بر روی پوست انجام شده و با گذشت زمان درد گردن کمتر می‌شود.

تمرین ورزشی

در کنار روش‌های درمانی ذکر شده در این مطلب باید به روش دیگری که به درمان گردن درد کمک می‌کند نیز اشاره کنیم. بسیاری از پزشکان و متخصصان تمرین‌های اصلاحی ورزشی را برای دیسک گردن مناسب می‌دانند. این تمرینات ورزشی بسیار آسان بوده و شما می‌توانید بر اساس برنامه‌ای که پزشک در اختیارتان قرار می‌دهد، آن‌ها را انجام دهید. در ادامه به چند مورد از این تمرین‌ها اشاره کوتاهی خواهیم داشت.

  • تمرین نشستن: در این تمرین شما باید بین 2 تا 3 دقیقه بر روی زمین نشسته و پاهای خود را به جلو دراز کنید. همچنین باید کمر شما به دیواری تکیه داده شود و تحت هیچ شرایطی قوز نکرده و یا فاصله‌ای بین کمر و دیوار وجود نداشته باشد. در تمرین نشستن، پاهای شما باید به عرض شانه باز بوده و نوک انگشتان نیز به داخل کشیده شود. توجه داشته باشید که در این وضعیت سر شما نیز باید به دیوار تکیه داده شود.
  • ورزش کمر: یکی دیگر از تمرینات ورزشی، خوابیدن بر روی سطحی نرم و قرار دادن پاها به صورت عمودی بر روی تکیه‌گاهی با ارتفاع 90 درجه است. در این حالت گردن و ستون فقرات باید در راستای هم بر روی زمین قرار بگیرد. همچنین دست‌های شما هم باید در امتداد شانه بر روی زمین به حالت کشیده باشد. در حالتی دیگر شما می‌توانید هر دو پای خود را به صورت عمودی نگه داشته و به دیوار تکیه دهید. در این وضعیت نیز سر، گردن و ستون فقرات باید کاملا بر روی زمین قرار داشته باشد. شما می‌توانید در این حالت پاهای خود را بین 2 تا 3 دقیقه ثابت نگه دارید. توجه داشته باشید که تمرینات ورزشی حتما باید توسط شخصی حرفه‌ای یا پزشک متخصص به شما تجویز شود. به این دلیل که تمامی این تمرین‌ها باید به صورت اصولی و صحیح انجام شود تا آسیبی به شما وارد نشود.

درمان گردن درد توسط تزریق

کاهش درد گردن ناشی از دیسک به وسیله تزریق استروئید نیز امکان‌پذیر است. در این روش درمانی تزریقی بر روی ناحیه اپیدورال انجام شده و با گذشت زمان ناحیه درد تسکین پیدا می‌کند. درمان گردن درد با روش تزریق استروئید با توجه به شدت درد، تاثیرگذاری متفاوتی داشته و ممکن است از این روش برای کاهش درد در مدت زمان کوتاه استفاده شود.

هدف از طب فیزیکی چیست؟

مهمترین هدف انجام طب فیزیکی، درمان گردن درد و کاهش دردهای عضلانی است. همچنین با کاهش درد شما می‌توانید ناحیه آسیب دیده را راحت‌تر حرکت داده و مشکلی در محدوده حرکتی خود نخواهید داشت. عضله‌هایی که به خاطر آسیب درد دارند با طب فیزیکی تقویت شده و دردهای از بین رفته مجددا تکرار نمی‌شوند. با مراجعه به پزشک در زمان مناسب و انجام روش‌های درمانی مانند طب فیزیکی از بروز مشکلات بعدی جلوگیری خواهد کرد.

نتیجه گیری و جمع بندی

در آخر لازم می‌دانیم به این نکته اشاره کنیم که لزوما طب فیزیکی و روش‌های مختلف فیزیوتراپی برای درمان گردن درد، مناسب نیست. تحت هیچ شرایطی نباید به صورت خودسرانه دارو مصرف کرده یا بدون رعایت اصول از روش‌هایی مانند ماساژ یا کمپرس استفاده کنیم. پیش از انجام هر کاری از یک پزشک حاذق و باتجربه نوبت ویزیت گرفته و باقی امور را به دست متخصص بسپارید.

 

Rate this post

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلینیک مغز و اعصاب _ کلینیک مغز و اعصاب تهران _ بهترین کلینیک مغز و اعصاب _ کلینیک مغز و اعصاب سعادت آباد _ کلینیک مغز و اعصاب کودکان تهران _ کلینیک مغز و اعصاب غرب تهران _ متخصص مغز و اعصاب _ بهترین متخصص مغز و اعصاب در تهران _ داخلی مغز و اعصاب _ متخصص داخلی مغز و اعصاب تهران _ بهترین متخصص داخلی مغز و اعصاب تهران _ متخصص مغز و اعصاب کودکان _ کلینیک روانشناسی _ بهترین کلینیک روانشناسی تهران _ کلینیک روانشناسی تهران _ مرکز نوار عصب و عضله در تهران _ بهترین مرکز نوار عصب و عضله در تهران _ کلینیک شبانه روزی مغز و اعصاب _ متخصص مغز و اعصاب سعادت آباد _روانپزشک سعادت آباد